Post image for Σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια στην Πάφο

Σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια στην Πάφο

08/08/2017

Τρία κινηματογραφικά προγράμματα «τρέχουν» παράλληλα από τις 9 Αυγούστου στην Πάφο, καθώς η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης προσφέρει ταινίες με περιεχόμενο σε πλατείες, πάρκα και δίπλα στο κύμα.

Ήδη από την 1η Αυγούστου ξεκίνησε το πρόγραμμα Moving Screens ή Κινούμενες Οθόνες μέσα από το οποίο το Πάφος2017 επιχειρεί να αναβιώσει τον θεσμό του περιοδεύοντος κινηματογράφου, προβάλλοντας ταινίες στις πλατείες μικρών και μεγάλων κοινοτήτων της πόλης.

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου ξεκινούν ακόμη δύο προγράμματα: το δημοφιλές See Fest που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά στη δημοτική παραλία ΣΟΔΑΠ και το Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου το οποίο παρουσιάζει ταινίες με θέμα το περιβάλλον.

Κινούμενες Οθόνες

Ένα δίκτυο κινηματογραφικών προβολών στις κοινότητες Κάθηκας, Πολέμι, Αρόδες, Άρμου, Τίμη, Πέγεια, Κούκλια και Τσάδα αναπτύσσει η Πάφος2017 αυτό το καλοκαίρι, με ταινίες της νεότερης ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παραγωγής. Την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις Αρόδες και το Σάββατο 12 Αυγούστου στην Τίμη προβάλλεται η ιταλική ταινία «Η γυναίκα της ζωής μου», μια ρομαντική κομεντί με ηρωίδα την Άννα, μητέρα δύο μικρών παιδιών που αγωνίζεται για την επιβίωση της οικογένειάς της. Στις 21 Αυγούστου στην Πέγεια και στις 28 Αυγούστου στην Άρμου προβάλλεται η εξαιρετική γαλλική ταινία Τhe Intouchables με τον τετραπληγικό και ιδιόρρυθμο αριστοκράτη Φιλίπ και τον θρασύ βοηθό του Ντρις. Στα Κούκλια στις 22 και στη Τσάδα στις 24 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία A Good Year, για έναν χρηματιστή που ταξιδεύει στη Νότιο Γαλλία για να πουλήσει τον αμπελώνα που κληρονόμησε.

Δίπλα στο κύμα

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου ξεκινά το SeeFest με προβολές στη δημοτική παραλία ΣΟΔΑΠ. Φέτος θα προβληθούν τέσσερις ταινίες που συνδυάζουν βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με χιούμορ, υπερβάσεις και περιπέτειες.

Την Τετάρτη θα προβληθεί η ταινία «Their Finest» με πρωταγωνίστρια την Κάτριν που καλείται να γράψει μια ταινία για την ανύψωση του ηθικού του βρετανικού λαού εν μέσω Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις 17 Αυγούστου θα προβληθεί η κωμωδία «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» για μια οικογένεια με τέσσερις κόρες που επιλέγουν συντρόφους εκτός Γαλλίας αναστατώνοντας τους γονείς τους.

Στις 23 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία «Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε», για έναν 100χρονο τρόφιμο γηροκομείου κατά την ηρωική έξοδό του και την περιπέτεια που ακολουθεί.

Στις 30 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία «Η Ελιά», με ηρωίδα ένα κορίτσι που ξεκινά από την Ισπανία για τη Γερμανία ώστε να επαναφέρει την αιωνόβια ελιά που ανήκε στην οικογένειά της.

Οι προβολές των ταινιών ξεκινούν στις 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ταινίες με οικολογικό περιεχόμενο

Μια σειρά από ταινίες με θέμα το περιβάλλον προβάλλει από σήμερα η Πάφος2017, στο πλαίσιο του Akamas Project, ενός προγράμματος αειφόρου ανάπτυξης των κοινοτήτων της χερσονήσου του Ακάμα. Το Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου ξεκινά την Τετάρτη 9 Αυγούστου και θα ταξιδέψει μέχρι τις 13 Αυγούστου σε διάφορες κοινότητες του Ακάμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και ταινίες κινουμένων σχεδίων.

  • Home είναι ο τίτλος της ταινίας του διάσημου φωτογράφου Γιαν Αρτούρ Μπερτράντ, ο οποίος ταξίδεψε σε 54 χώρες και 120 τοποθεσίες για να αποτυπώσει την ασύγκριτη ομορφιά της γης και την ευαισθησία της. Με αυτή την προβολή ξεκινά το φεστιβάλ στις 9 Αυγούστου στο Νέο Χωριό.

  • Την Πέμπτη 10 Αυγούστου προβάλλεται στη Δρούσια η ταινία Seed: The Untold Story (ΗΠΑ 2016) με θέμα τους σπόρους, αντικείμενο λατρείας και προστασίας από την αρχή της ανθρώπινης ύπαρξης.

  • Την Παρασκευή 11 Αυγούστου θα προβληθεί στις Πάνω Αρόδες η ταινία The Day the Sun Fell, με αφετηρία έναν γιατρό που υπηρέτησε στον Ερυθρό Σταυρό κατά τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα (1945).

  • Το φεστιβάλ θα ταξιδέψει στην Πέγεια το Σάββατο 12 Αυγούστου με ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους: θα προβληθούν οι ταινίες Little bird and the squirrel, Yeladim, A world divided in two colors, The bear, The Change και Farmer Jack.

  • Τελευταίος σταθμός του φεστιβάλ ο Κάθηκας, όπου θα προβληθεί η ιταλική ταινία Waste Mandala με θέμα την αποστολή των εθελοντών «Πράσινων Στρατιωτών» να συγκεντρώσουν τα σκουπίδια που εγκαταλείφθηκαν στις κορυφές των Ιμαλαΐων και στις ιερές περιοχές του Νεπάλ. Την ίδια μέρα θα προβληθούν οι ταινίες Mirages και Second Wind.

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Previous post:

Next post: